Pilgrimsfärd med forskare till Cañada de la Virgen, förfädernas kulle

Gratis avbokning finns tillgängligt

Alberto Aveleyra har forskat på platsen sedan 2017, då han presenterade ett dokument om de prehispaniska vägarna för tillträde till platsen i den tredje internationella kongressen för etnohistoria. I år, 2021, kommer en artikel där han visar sina första forskningsresultat att dyka upp i en bok om den kungliga vägen i Guanajuato.

Hans forskning föreslår att den här platsen förmodligen är fristaden för Chicomoztoc, en plats som hänvisas till i flera inhemska historiska källor, denna upptäckt drev honom att påbörja en doktorsexamen i mesoamerikanska studier vid National University of Mexico, han är nu i urvalsprocessen, om han är framgångsrik, kommer han att börja sin examen i augusti 2021. De senaste fyra åren av fältarbete och kodexanalys har grundats genom de turer han driver på webbplatsen. När du hyr hans turer bidrar du och stödjer hans forskning och skapar ett nytt sätt att göra kulturell antropologi i Mexiko.

Detta ingår

  • Alla avgifter och skatter

Övrig information

Spädbarn måste sitta i knät på en vuxen

Rekommenderas ej för gravida resenärer

Rekommenderas inte för resenärer med låg kardiovaskulär hälsa

Resenärer bör ha medelgod fysisk kondition

Turens starttimme beror på bekräftelse från Archaeological Site Visitor´s Center. Det finns ett begränsat antal resenärer som kan komma in på platsen varje timme, från 10:00 till 15:00. Vi ber alltid att få komma in kl. 10.00 (turen börjar kl. 9.00) men det beror helt på de tillgängliga utrymmena på den arkeologiska platsen för den specifika dagen. På grund av detta är det vanligt att gå in på platsen och påbörja turen senare (11:00, 12:00, 13:00). Vi bekräftar starttiden för turen efter att vi fått bekräftelsen från Archaeological Site Visitor´s Center.

Information om turen

Plats

Avgår från
Callejón del Cardo, Cjon. del Cardo, Zona Centro, Zona Centro, San Miguel de Allende, 37700
Mötesplatsen ligger utanför El Cardos parkering, nära Juarez Park och St. Pauls kyrka
Slutplats
Callejón del Cardo, Cjon. del Cardo, Zona Centro, Zona Centro, San Miguel de Allende, 37700

Vanliga frågor





Berätta vad du tycker och vad vi kan förbättra

Biljetter och priser