Bedevaart met onderzoeker naar Cañada de la Virgen, heuvel van de voorouders

Gratis annuleren beschikbaar

Alberto Aveleyra doet sinds 2017 onderzoek naar de site, toen hij een paper presenteerde over de prehispanische toegangsroutes tot de site tijdens het 3e internationale congres van etnohistorie. Dit jaar, 2021, verschijnt een artikel waarin hij zijn eerste onderzoeksresultaten laat zien in een boek over de Koninklijke Weg van Guanajuato.

Zijn onderzoek suggereert dat deze site waarschijnlijk het heiligdom is van Chicomoztoc, een plaats waarnaar in meerdere inheemse historische bronnen wordt verwezen. succesvol is, zal hij in augustus 2021 met zijn studie beginnen. De laatste 4 jaar van veldwerk en codex-analyse zijn ontstaan door de rondleidingen die hij op de site geeft. Als je zijn tours huurt, draag je bij aan en steun je zijn onderzoek, waardoor je een nieuwe manier creëert om culturele antropologie in Mexico te doen.

Dit is inbegrepen

  • Alle toeslagen en belastingen

Aanvullende informatie

Kinderen moeten bij een volwassene op schoot zitten

Niet aanbevolen voor zwangere reizigers

Niet aanbevolen voor reizigers met een slechte cardiovasculaire gezondheid

Reizigers moeten ten minste een gemiddelde conditie hebben

Het startuur van de tour hangt af van de bevestiging van het bezoekerscentrum van de archeologische vindplaats. Er is elk uur een beperkt aantal reizigers dat hardop het terrein betreedt, van 10.00 tot 15.00 uur. We vragen altijd om 10.00 uur binnen te komen (tour begint om 9.00 uur), maar dat hangt volledig af van de beschikbare plaatsen op de archeologische vindplaats voor die specifieke dag. Daarom is het gebruikelijk om de site te betreden en de tour op latere uren te starten (11u, 12u, 13u). We bevestigen u de starttijd van de tour nadat we de bevestiging hebben ontvangen van het bezoekerscentrum van de archeologische vindplaats.

Routebeschrijving

Locatie

Vertrekpunt
Callejón del Cardo, Cjon. del Cardo, Zona Centro, Zona Centro, San Miguel de Allende, 37700
Het ontmoetingspunt bevindt zich buiten de parkeerplaats van El Cardo, dicht bij het Juarez-park en de Sint-Pauluskerk
Eindpunt
Callejón del Cardo, Cjon. del Cardo, Zona Centro, Zona Centro, San Miguel de Allende, 37700

Veelgestelde vragen





Laat ons weten hoe we het doen en wat we kunnen verbeteren

Tickets en prijzen